Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Grietinėje apkeptas karosas

Reikia :

• 1 kg Karosų

• žuvų prieskonių, gvazdikėlių, pipirų

• ½ stiklinės grietinės

• 100 g sviesto

• 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio

• 1 šaukštas miltų

• džiūvėsėlių

• druskos

Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose, apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą ir užpilami giretine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, džiūvėsiais. Pakepinta žuvis dedama į karštą orkaitę, apskrudinamas. Patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis ar žiediniais kopūstais, daržovių salotomis.