Lietuvos žuvys - Apie žuvis.lt žvejų svetainė

Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Lydeka, troškinta su daržovėmis.

Reikia :

• 1 kg lydekos

• 40 g sviesto

• prieskonių(kvepiančių pipirų, lauro lapų, kardamono, kmynų)

• daržovių(morkų, petražolių, saliero, poro, 2 svogūnų)

• druskos

• 1/2 nutarkuotos citrinos žievelės

Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puoda ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių išspaudus citriną. Sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žievele ir troškinama 30 min. Tada žuvis atsargiai perkeliama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma ir užpilama padažu, kuriame buvo troškinta. Puošiama žalumynais, valgoma su bulvių koše, ar šparaginėmis pupelėmis su špinatais.