Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Menkė, kepta su bulvėmis

Reikės :

• 800 g. menkės žuvienos

• 1 šaukštas miltų ar džiuvėsėlių

• 100 g sviesto

• Truputį maltų pipirų

• Druskos

• ½ - 1 kg bulvių

• Šiek tiek petražolių, krapų

Menkė supjaustoma gabalais, apibarstoma pipirais, druska, pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose. Į ketuvę sudedamas sviesta, sudedama į keptuvę menkė ir ji apdedama bulvių griežinėliais, kad žuvies nesimatytų. Ant viršaus uždedama dar šiek tiek sviesto, pabarstoma miltais ar džiūvėsėliais. Kepama orkaitėje 15-20 min. Papuošiama žalumynais – krapais, petražolėmis.