Lietuvos žuvys - Apie žuvis.lt žvejų svetainė

Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Virtas karpis

Reikia :

• 1 kg karpio

• Prieskoninių daržovių(morka, svogūnai, petražolių, salierų, porų)

• Prieskonių(pipirų, laurų lapelio, peletrūnų, čiobrelių, druskos, petražolių, krapų)

• 100 g. Sviesto užpilimui

Paruoštas karpis nusausinamas, įtrinamas druska, sumaišomas su prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas koncentruotu prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, stebint, kad nepervirų ir neištižtų. Tinka patiekti su virtomis bulvėmis, pašlakstoma pašildytu sviestu.