Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Manų kruopų košė

Gaudant neplėšrias žuvis galima pabandyti masalui išsivirti manų kruopų košės. Ši košė ypač tinka poledinėje žvejyboje, kaip pakaitalas miltinei tešlai. Košė verdama taip. Į pusę stiklinės verdančio vandens įpilamas arbatinis šaukštelis saulėgrąžų aliejaus, tada po truputį suberiama pusė stiklinės manų kruopų. Mišinys greit sutirštėja ir nukeliamas nuo ugnies. Kai tik manų kruopų košės temperatūra pasidarys daugmaž pakenčiama, imame į rankas ir minkome. Tokios košės gumulėlis prie rankų nelimpa ir, krisdamas ant stalo, truputį pašoka. Masalui atgnybiame gabalėlį, pirštais suvoliojame į rutuliuką ir įspaudžiame kabliuką.