Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Perlinės kruopos

Perlines kruopas masalui naudojame gaudydami daugelį neplėšrių žuvų – pavyzdžiui kuojas ir raudes. Kaip išvirti kruopas kad jos tiktų žvejybai? Imame rupiausias (stambiausias) perlines kruopas, į puodą su vandeniu įberiame pusantros stiklinės kruopų ir užkaičiame. Pavirusias kokią dešimtį minučių reikia nukošti ir užpilti šaltu vandeniu. Taip daroma iki trijų kartų ir kiekvieną kartą naudojamas naujas vanduo. Taip nusiplauna klijingas nuoviras o kruopų vidus sutvirtėja. Išvirtas kruopas reikia išberti ant popieriaus (pavyzdžiui laikraščio), kad jos atauštų ir šiek tiek nusausėtų. Kai ataušta, į jas reikia truputį įpilti saulėgrąžų aliejaus, kruopos pasidarys visiškai nelipnios ir lengvai atsiskirs viena nuo kitos.