Puslapio žemelapis
Grietinėje apkeptas karosas
Reikia :
• 1 kg Karosų
• žuvų prieskonių, gvazdikėlių, pipirų
• ½ stiklinės grietinės
• 100 g sviesto
• 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
• 1 šaukštas miltų
• džiūvėsėlių
• druskos
Paruošti nepjaustyti karosai apibarstomi druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojami miltuose ir karštuose riebaluose, apkepinami, kol parusvės. Paskui sudedami į gilesnį emaliuotą keptuvą ir užpilami giretine, pabarstomi tarkuotu fermentiniu sūriu, svieste pakepintais miltais, džiūvėsiais. Pakepinta žuvis dedama į karštą orkaitę, apskrudinamas. Patiekiama su virtomis ar keptomis bulvėmis ar žiediniais kopūstais, daržovių salotomis.