Puslapio žemelapis
Lydeka, troškinta su daržovėmis.
Reikia :
• 1 kg lydekos
• 40 g sviesto
• prieskonių(kvepiančių pipirų, lauro lapų, kardamono, kmynų)
• daržovių(morkų, petražolių, saliero, poro, 2 svogūnų)
• druskos
• 1/2 nutarkuotos citrinos žievelės
Paruošta ir nusausinta lydeka įtrinama druska. Prieskoninės daržovės susmulkinamos, pakepinamos svieste ir sukemšamos į lydeką. Dedama į puoda ir užpilama trupučiu šalto vandens, įpilama citrinos sulčių išspaudus citriną. Sudedami prieskoniai, apibarstoma tarkuota citrinos žievele ir troškinama 30 min. Tada žuvis atsargiai perkeliama į pašildytą pusdubenį, supjaustoma ir užpilama padažu, kuriame buvo troškinta. Puošiama žalumynais, valgoma su bulvių koše, ar šparaginėmis pupelėmis su špinatais.