Lietuvos žuvys - Apie žuvis.lt žvejų svetainė

Puslapio žemelapis

Orai Vilniuje
Orai Kaune
Orai Klaipėdoje

Troškintas karpis.

Reikia:

• Karpio

• Morkų, 2 vienetai

• Svogūnų, 2 vienetai

• Aliejaus, 3 valgomieji šaukštai

• Manų kruopų, 50 gramų

Karpį nuskuskite, išvalykite ir nuplaukite. Atsargiai nulupkite karpio odą perpjaudami pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos. Išimkite iš žuvies mėsą ir kaulus. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje apie 5 min. Žuvies mėsą sumalkite kartu su lašinukais ir sudėkite į dubenį. Sudėkite atvėsintus svogūnus su morkomis, džiūvesėlius, manų kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius. Šią masę gerai išmaišykite ir atsargiai sukimškite į žuvies odą. Žuvį dėkite į garpuodį ir virkite apie 1 val. Tada gerai atvėsinkite, papuoškite žalumynais ir patiekite.

• Džiūvėsėlių, 50 gramų

• Druskos

• Žalumynų

• Kiaušinio

• lašinių 100g.