Puslapio žemelapis
Žuvies kukuliai
Reikės :
• 800 g menkės, plekšnės ar strakio.
• 2 riekutės pyrago ar 100 g džiūvėsėlių
• Pieno
• 2-3 svogūnai
• 20 g sviesto svogūnams pakepinti
Paruošta žuvis nuplaunama, išimami kaulai, mėsa sumalama mėsmale, sudedami svieste pakepinti svogūnai, piene su išmirkytas ir nuspaustas pyragas arba piene sudrėkinti džiūvėsėliai, kiaušiniai, prieskoniai, grietinė, pasūdoma ir gerai išmaišoma, išplakama mediniu šaukštu, kad masė būtų puri ir vientisa. Iš paruoštos masės daromi nedideli kukuliai, pavoliojami džiūvėsėliuose, apkepinami svieste ir dar truputį patroškinami. Galima ir virti 10-15 min. Karšti žuvies kukuliai patiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais. Skanu valgyti ir šaltus su krienais ar majonezu.
• 2 kiaušiniai
• ½ stiklinės grietinės
• Prieskonių(druskos, mairūnų, pipirų, tarkuoto muskato riešuto)
• Miltų
• Aliejaus